SKAL ry:n liittokokous käyttää sähköisiä palveluita ennakkoluulottomasti


Tapahtumanhallintajärjestelmä helpottaa myös virallisten kokousten järjestämistä. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n liittokokous on hyödyntänyt sähköisiä palveluita edelläkävijänä.

Prospectum oli kumppanina, kun Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry järjesti liittokokouksensa 8. kesäkuuta 2024 Kuopion Tahkolla. Liittokokous vahvisti järjestön uuden strategian ja valitsi järjestölle uuden puheenjohtajiston. Kaikki sujui tehokkaasti Eventos-työkalun avulla.

SKALin liittokokousviikonloppu on sarja tapahtumia, joissa yhdistyy virallisen liittokokouksen lisäksi myös verkostoituminen ja vapaamuotoisempi yhdessä oleminen. Myös yhteistyökumppanit ja puolisot on huomioitu, ja tarjolla onkin runsaasti ohjelmaa.

”Laajan kokonaisuuden hallinta edellyttää myös tapahtumanhallintajärjestelmältä monipuolisuutta ja joustavuutta”, viikonlopun ohjelmasta vastannut SKALin tapahtumakoordinaattori Sanna Hämäläinen sanoo.

SKAL on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 3 900 kuljetusyritystä ympäri Suomea. Liittokokous muodostuu 13 jäsenyhdistyksen edustajista, jotka puhuvat koko jäsenkunnan puolesta.

Äänestystulos selvisi alle minuutissa Eventoksella  

”Siirryimme sähköiseen äänestämiseen vuoden 2021 virtuaalisesti järjestetyssä kokouksessa, kun kokoontumisrajoitukset estivät fyysisen kokouksen järjestämisen. Koska kokemuksemme sähköisestä äänestämisestä olivat varsin positiiviset, olemme käyttäneet Prospectum Oy:n palveluita liittokokouksessa myös vuonna 2022 ja nyt Tahkolla”, Hämäläinen kertoo.

Tällä kertaa kokousviikonlopun hallinta toteutettiin uudistetulla Eventos-palvelulla. Osallistujien tiedot kerättiin palveluun jo ilmoittautumisvaiheessa. Kaikki viikonlopun ohjelma- ja muut tiedot julkaistiin Eventos App-sovelluksessa, jonka linkit lähetettiin osallistujille hyvissä ajoin. Näin voitiin varmistaa, että tärkeät tiedot ja aikataulut tavoittivat jokaisen.

SKAL julkisti liittokokousviikonloppunaan Tahkolla myös uuden logon ja visuaalisen ilmeen, joka päivitettiin tuoreeltaan Eventos Appiin. Uusi ilme saatiin siis käyttöön välittömästi.

”Liittokokouksen osallistujien sisäänkirjaus tehtiin Eventos App -sovelluksesta löytyvän QR-koodin skannauksella, jonka mukaan äänestysoikeus myönnettiin paikalle saapuneille osallistujille. Itse äänestys tapahtui Eventos App-sovelluksessa ja äänten laskennassa hyödynnettiin osallistujille kuuluvia painoarvoja”, tapahtumapaikalla itsekin ollut Pekka Neuvonen Prospectumilta kertoo.

”Sähköinen äänestys koetaan vielä jonkin verran ”jännänä” virallisissa kokouksissa, mutta äänestäminen onnistui loistavasti ja äänestystulokset oli selvillä alle minuutissa”, Neuvonen jatkaa.

Scroll to Top